top

Autoreizen in Egypte

Autorijden in Egypte
Het lokale wegennet is verschrikkelijk slecht in Egypte, grote gaten in de weg of een hoogopstaande putdeksel is hier heel gewoon, zelfs steken dieren gerust de weg over, dit is hoe zij en de Egyptenaren het gewend zijn. Je hoeft in Egypte zelfs geen verlichting te ontsteken en ook geen enkele chauffeur doet dit, levensgevaarlijk natuurlijk. Op de zogenaamde snelweg rijden bussen met een gigantische snelheid en zelfs een drukke straat wordt bijna met dezelfde snelheid genomen. Het is ongelofelijk maar waar, als je toevallig iemand aanrijdt dan kun je gewoon een bedrag betalen en je rijdt weer verder. Wil je een rotonde nemen dan doen de Egyptenaren dit door de kortste weg te kiezen en mocht er een tegenligger aankomen dan is het een kwestie van wie het meeste lef heeft om door te rijden.

De auto’s vliegen je om de oren in Egypte, want richtingaanwijzers worden hier niet gebruikt en je mag hier rechts en links inhalen! Iedereen rijdt in Egypte zoals hij of zij dat zelf willen ondanks er wel enkele verkeersregels zijn. Het is belangrijk dat je veel toetert want de brutaalste heeft voorrang.

Wegen
Alleen bij de grote plaatsen zul je wegbewijzering tegenkomen, wat erop staat is in het Arabisch en Engels geschreven, en verder ontbreken deze vaak. Om in Cairo zelf te gaan autorijden wordt afgeraden omdat het vreselijk chaotisch is en de kans op ongelukken is erg groot. Er zijn wel drie tolwegen aanwezig in Egypte, de eerste tolweg gaat van Cairo naar Alexandrië, de tweede tolweg gaat van Cairo naar Ismailia en de derde tolweg gaat ook vanaf Cairo naar Fayoum. Voor de tolwegen moet er contant worden betaald.

Vervoer
Egypte heeft een goed systeem voor publiek en privé transport, en natuurlijk zijn de binnenlandse vluchten de snelste manier om te reizen, het enige nadeel is dat dit erg duur is, waardoor dit alleen de moeite waard is als je veel geld hebt en bijvoorbeeld weinig tijd.

Je kunt ook per bus, trein, boot of zelfs via kamelen, ezels en paarden reizen hier in Egypte. Mocht je last hebben van een zwakke maag of bijvoorbeeld claustrofobie dan kun je het erg oncomfortabel vinden in de bus of de trein, ondanks dit een goede manier is om de lokale mensen en de cultuur te leren kennen. Het spoor dat 5000 km lang is, verbindt ook zo goed als iedere stad met elkaar, van Aswan tot Alexandrië, bussen gaan dus onderhand naar elke stad in Egypte. Als je liever met de taxi wilt reizen dan is dit ook mogelijk, je kunt een taxibusje huren die normaal gesproken overvol tussen dorpen en steden rijden. Meestal zijn dit Peugeot busjes al worden de Toyota minibusjes ook steeds meer populair, je kunt ze in vinden bij trein- en busstations, alleen de chauffeurs wachten wel tot ze vol (heel vol) zijn voor ze vertrekken.

Deel dit met anderen!
 • digg Autoreizen in Egypte
 • delicious Autoreizen in Egypte
 • facebook Autoreizen in Egypte
 • twitter Autoreizen in Egypte
 • googlebookmark Autoreizen in Egypte
 • addtofavorites Autoreizen in Egypte
 • email link Autoreizen in Egypte
 • hyves Autoreizen in Egypte
 • linkedin Autoreizen in Egypte
 • googlebuzz Autoreizen in Egypte
 • live Autoreizen in Egypte
 • rss Autoreizen in Egypte

Laat een bericht achter

top