top

Reisinformatie Egypte

Reis en verblijfsdocumenten
Als je niet uit Malta of een ander Arabisch land komt moet je een visum aanschaffen, alle Egyptische Consulaten zijn gelukkig bevoegd om een visum uit te kunnen geven. Waar je het land inkomt mogen paspoort autoriteiten ook meteen (bij alle plaatsen) een visum uitgeven. Het is belangrijk dat je let of je paspoort nog minstens 3 maanden geldig is na de aankomstdatum in Egypte. Zonder veel problemen kun je in de buurlanden van Egypte een visum krijgen als je over land reist. Er is keus uit een enkel visum (een maand lang kun je in Egypte kunt blijven en tot 3 maanden na de aanschaf kun je het gebruiken), of een meervoudig visum (tot drie keer kun je het land bezoeken). Alleen bij de Israëlische grens is een visum niet te krijgen.
Wanneer je visum is verlopen kun je over het algemeen nog wel 2 weken in het land blijven, maar je kunt het ook verlengen tot maximaal 6 maanden (moet wel aantoonbaar zijn dat je genoeg geld hebt om deze periode door te komen). Bankafschriften, contant geld en bijvoorbeeld creditcardbonnetjes worden niet geaccepteerd. Je kan een bezoek brengen aan het Sinaï-gebied, Tussen de Israëlische grensplaats Taba en Sharm el-Sheik kun je wel het Sinaï-gebied bezoeken zonder een visum, want je krijgt een stempel waarmee je 14 dagen mag blijven.

Omgezet visum Sharm 300x209 Reisinformatie Egypte

Elektriciteit
220 volt AC, 50 Hz is wat er in Egypte over het algemeen wordt gebruikt, maar het platteland is nog niet zo ontwikkeld als de steden in Egypte, vandaar dat daar nog steeds 110-380 volt AC wordt gebruikt. De stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland.

Geld en creditcards

Egyptische pond
In Egypte wordt met de Egyptische pond (LE) betaald, het Arabische woord hiervoor is guinay. De Arabische guinay is verdeeld in 100 millims/1000 piasters (pt), alleen kom je deze eenheid nauwelijks meer tegen. Inmiddels bestaat er papier geld 1, 5, 10, 20, 50, 100 LE en 25 en 50 pt. Er is vaak gebrek aan kleingeld maar de munten zijn er vam 1, 5, 10, 20 en 25 pt. Vooral in kleinere plaatsen is Het raadzaam wisselgeld mee te nemen in de kleinere plaatsen.

Bankpassen
In de meeste winkels en horeca in de bekende toeristenoorden worden creditcards geaccepteerd, maar wanneer je daarbuiten bent is het verstandig cash geld of Travellers Cheques mee te nemen. Bij de banken in alle toeristische plaatsen zijn deze cheques in US dollars of Euro’s inwisselbaar en verzekerd tegen verlies en diefstal. Check altijd het bonnetje  wanneer je met een creditcard betaalt (zodat je tekent voor het juiste bedrag).
Vooral de grotere steden en toeristische plekken in Egypte beschikken over meerdere pinautomaten en kun je dus terecht met je pinpas. Het Cirrus of Plus symbool treft je bij de Banque Masr, CIB, Egyptian American Bank en de HSBC, let hier goed op.

1136383754759 600 geld 300x200 Reisinformatie Egypte

Kosten
Egypte is een relatief goedkoop land voor westerlingen, als je niet teveel luxe vraagt dan zul je niet veel kwijt zijn aan een comfortabele overnachting, lekker hapje of een taxirit. Je komt de dag makkelijk door op het low-budget-niveau met een 25 euro (145 Egyptische pond).
Toegangsprijzen voor de Piramiden van Gizeh of het Egyptisch Museum in Cairo zijn behoorlijk gestegen de laatste jaren, maar nog steeds wel betaalbaar. Onderhandelen zit in het bloed van de Egyptenaren, het is verstandig om deze kunst eigen te maken, dit scheelt je waarschijnlijk wat Egyptische ponden.

Fooien
10% tot 15%  fooi is gebruikelijk in Egypte en kan de service positief beïnvloeden, je moet je namelijk wel realiseren dat de salarissen in Egypte vreselijk laag liggen. Voor sommige Egyptenaren is het inkomen zelfs helemaal afhankelijk van de fooien die zij krijgen.

Kosten vakanties naar Egypte

Deel dit met anderen!
 • digg Reisinformatie Egypte
 • delicious Reisinformatie Egypte
 • facebook Reisinformatie Egypte
 • twitter Reisinformatie Egypte
 • googlebookmark Reisinformatie Egypte
 • addtofavorites Reisinformatie Egypte
 • email link Reisinformatie Egypte
 • hyves Reisinformatie Egypte
 • linkedin Reisinformatie Egypte
 • googlebuzz Reisinformatie Egypte
 • live Reisinformatie Egypte
 • rss Reisinformatie Egypte

Laat een bericht achter

top