top

Veiligheid en Gezondheid Egypte

U bent veilig in Egypte!

Ondanks het feit dat Egypte in Afrika ligt, zijn veel mensen bang om er in Egypte met vakantie te gaan vanwege de aanhoudende oorlog in het Midden-Oosten. Ze zeggen dat zij van plan zijn zich te houden aan het vredesverdrag dat werd getekend tussen Egypte en Israël en dat ze op geen enkele manier de huidige oorlogen zullen beïnvloeden.

Egypte is voor toeristen in principe een veilig land om te reizen. Vergeleken met Westerse landen is de mate van criminaliteit en agressie ongeveer hetzelfde. Vele bezoekers zijn het erover eens dat de Egyptische dorpen en steden geen onveilig gevoel geven. Helaas is Egypte door terroristische dreigingen en aanslagen als vakantieland in een negatief daglicht komen te staan. Toch kan er in Egypte – met uitzondering van bepaalde risico gebieden – met inachtneming van de lokale gebruiken en de aanwijzingen van de politie, veilig worden gereisd.

Inentingen en medicijnen

De meeste ziekenhuizen in Egypte verwachten een aanbetaling voordat ze je opnemen, in dit geval is een creditcard erg handig.

Het is belangrijk dat je voordat je op reis naar Egypte gaat, contact opneemt met de huisarts of GG&GD over noodzakelijke inentingen voor Egypte. Het risico op malaria is het grootst tussen half april en september. In de apotheken in Egypte wordt een ruim assortiment moderne geneesmiddelen verkocht (ook medicijnen die thuis alleen op recept verkrijgbaar zijn).

Hitte
Uitdroging is een wezenlijk gevaar in Egypte doordat dit een droog en heet land is. Je hebt door de sterke verdamping niet in de gaten hoeveel vocht je verliest (Vang het vochtverlies op door minstens twee liter water per dag te drinken). Ouderen en kinderen drogen vaak sneller uit.

Je loopt een zonnesteek sneller op dan je denkt, dus wees voorzichtig in de zon en bedek je hoofd met een petje of sjaal, zoek regelmatig de schaduw op en smeer je goed in met de hoogste factor zonnebrandolie. Je verbrand vooral snel tijdens snorkelen, daarom kun je het best een t-shirt aan als je het water ingaat, maar ook een goede zonnebril is nodig om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling in Egypte.

Katoen absorbeert transpiratie beter dan synthetische stoffen (die voor rode huiduitslag, zweertjes en acné kunnen zorgen), draag dus losse katoenen broeken en hemden.

Airconditioning is meestal de grote boosdoener om verkouden te worden. Zet airconditioning een ruime tijd voor je de kamer verlaat uit, zodat het verschil dat je lichaam ervaart niet te groot is. Keelpijntabletten kun je makkelijk meenemen op reis.

Diarree
Met de wraak van Montezuma krijgen de meeste toeristen in Egypte wel te maken. Niet alleen de onhygiënisch toestanden in restaurants maar ook de hitte en de vermoeidheid van het reizen de oorzaak wanneer de darmen van streek raken. Bhet is niet altijd verstandig om bij diarree meteen imodium te slikken (tenzij je weet dat er geen toilet is). Slik eventueel norit maar laat verder je lichaam het werk doen. Mocht de diarree na 24 uur niet verminderd zijn, of ineens gepaard gaat met ernstige buikkrampen, koorts en overgeven is het verstandig een arts raadplegen.

Parasitaire ziektes
Zwemmen in de Nijl/Kanalen is in verband met bilharzia vreselijk gevaarlijk.
Een parasiet veroorzaakt deze ziekte die in het water leeft en zonder dat je het merkt, door de huid dringt om eitjes te leggen.

Dieren
Hondsdolheid door wilde honden is in Egypte wijdverspreid, maar slangen en schorpioenen verstoppen zich over het algemeen overdag en mijden confrontaties met mensen. Ze gaan wel tot verdediging over wanneer je op ze gaat staan, of toevallig de steen optilt waar ze onder zitten. Een beet van een schorpioen is voor een volwassene erg pijnlijk maar niet dodelijk. Het is belangrijk dat je in de woestijn in Egypte altijd je schoenen uit te kloppen voordat je ze aantrekt. De belangrijkste giftige slangen waarvan hun beet fatale gevolgen kan hebben, zijn de adder en de cobra.

AnkhReliefWallPlaque1 213x300 Veiligheid en Gezondheid Egypte(Ankh, ook wel de levenssleutel genoemd)

Overige gezondheidsrisico’s
Je ogen kunnen geïrriteerd raken door stof in de woestijn en in de stad in Egypte. Wanneer de stofrijke khamsin-wind in de lente opsteekt, kun je in Egypte het beste niet je lenzen dragen maar een bril.

Deel dit met anderen!
 • digg Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • delicious Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • facebook Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • twitter Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • googlebookmark Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • addtofavorites Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • email link Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • hyves Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • linkedin Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • googlebuzz Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • live Veiligheid en Gezondheid Egypte
 • rss Veiligheid en Gezondheid Egypte

Laat een bericht achter

top