top

Bezienswaardigheden Kust&Oost-Kenia

Je kunt hier heerlijk relaxen onder de palmbomen op het parelwitte strand aan de helderblauwe zee, maar je kunt hier ook snorkelen en duiken. Sommige parken bevinden zich hier zelfs in de zee.
Aan het einde van de safari wordt een verblijf aan de kust meestal pas ingepland aangezien dit heerlijk ontspannen is.

Overblijfselen van diverse 13e-17e eeuwse stadjes zijn langs de kust te vinden zoals de Takwa Ruins en Shanga Ruins, de Gedi Ruins en Jumba la Mtwana en de Mnarani Ruins.

images48 Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia

Arawale National Reservaat
De Tana is de langste rivier van Kenia waar het Arawale National Reservaat ligt, waar als enige reservaat, de Hunter’s hartebeest kan worden gevonden.

Tana River Primaat Reservaat
Diverse primaten, apen, en bedreigde diersoorten zoals de Mangabey en de Tana River Red Colobus worden in het Tana River Primaat Reservaat beschermd.

De langste rivier in Kenia (Tana River) doorkruist dit reservaat, die zijn oorsprong heeft op Mount Kenya en andere parken en reservaten. De Tana River stroomt naar de Indische Oceaan en mondt uit tussen Malindi en Lamui.

Boni National Reservaat
Ten noorden van Lamu ligt het Boni National Reservaat en deze grenst aan Somali. Het Boni National Reservaat in Kenia is opgezet als wildreservaat voor olifanten, buffels, gerenuks, giraffes en topi’s.

Dodori National Reservaat
Aan de kust van Kenia ligt het Dodori National Reservaat dat begroeid is met Mangroves (wortelbomen in het water waarvan de wortels deels in en boven het water zitten)

In het Dodori National Reservaat zijn groene schildpadden en doejoens, maar ook leeuwen, giraffes en nijlpaarden.
images471 Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia

Arabuko Sokoke Forest
Het grootste tropisch regenwoud aan de Oost-Afrikaanse kust is het Arabuko Sokoke Forest. In dit regenwoud zie je meer dan 250 vogelsoorten, vlinders en prachtig groen waar je goed kunt rondwandelen.

De Mida Creek ligt in het verlengde van het Arabuko Forest in Kenia met een mangrove, en unieke vogelsoorten (Mangrove Kingfisher), krabsoorten en schelpen.

Malindi Marine National Park & Watamu Marine National Park
Dit natuurgebied van twee parken, wat zich over een lengte van zo’n 30 km uitstrekt (zo’n 5 kilometer de zee in) heeft veel koraalrif, eilandjes, stranden en mangrove bossen. Je maakt kennis met het prachtige onderwaterleven tijdens duik/snorkel-tochten (140 soorten hard en zacht koraal).

Mombasa Marine Area en Diani-Chale Marine Reservaat
Beide parken zijn een duikersparadijs op steenworp afstand van de grote hotels aan de kust van Kenia, ten zuiden van Mombasa.

Shimba Hills National Park
Het Shimba Hills Nationaal Park ligt op 30 km van Mombasa, die door de hogere ligging en frisse zeewinden over het algemeen koeler is. Een aantal dieren zoals de antilope, buffel, hyena, giraffe en olifant, en veel regenwoud is hier te vinden. Dit is het enige park in Kenia waar je de sabel antilope tegen kunt komen.
simba hills1 Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia

Mombasa Marine Area en Diani-Chale Marine Reservaat
Deze reservaten zijn allebei een duikersparadijs en zijn makkelijk te bezoeken via de strandhotels.

Kisite-Mpunguti National Park
Het Kisite-Mpunguti National Park ligt vlakbij de grens van Tanzania en biedt de mogelijkheden om te duiken. Het Kisite-Mpunguti National park ligt vlakbij Wasini eiland in Kenia en staat bekend de koraalriffen die niet meer onder water liggen.

Deel dit met anderen!
 • digg Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • delicious Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • facebook Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • twitter Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • googlebookmark Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • addtofavorites Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • email link Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • hyves Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • linkedin Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • googlebuzz Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • live Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia
 • rss Bezienswaardigheden Kust&Oost Kenia

Laat een bericht achter

top