top

Bezienswaardigheden Noord-Kenia

Als iemand aan Afrika denkt denkt iemand vaak meteen aan de woestijn. Kenia heeft ook woestijngebieden in het noorden, maar er komen maar weinig toeristen in deze regio door de afgelegen ligging en hoge temperaturen. Dit heeft tot gevolg dat de voorzieningen voor toeristen niet riant zijn, en Sommige regio’s zijn praktisch onbereikbaar en de voorzieningen voor toeristen zijn erg ongunstig. Het groene Lake Turkana is vooral beroemd in het noorden van Kenia.

imagesuguyj Bezienswaardigheden Noord Kenia

Malka Mari National Park
Aan de grens met Ethiopië in het noord-oosten van Kenia ligt Malka Mari. Over het algemeen is het er heet en droog, en Het broodnodige water komt van de grensrivier Dawa en het is er grotendeels erg heet en droog, er zijn ook geen voorzieningen voor de toeristen in dit park.


Sibiloi National Park
Het Sibiloi Nationaal Park ligt aan het Lake Turkana met zebra’s, topi’s, giraffes, struisvogels en nijlpaarden. De archeologische site Koobi Fora ligt ook in dit park waar Leakey onder andere, een schedel van één van de eerste mensen op aarde hier vond (Homo Habilis). In het Tanzaniaanse Olduvai Gorge en op andere locaties in Kenia deed Leakey ook vondsten.


Lake Turkana National Park

Lake Turkana ligt in het noord-westen van Kenia en is genoemd naar de stam die in dit gebied woont. Lake Jade wordt Lake Turkana ook wel genoemd. Jade is een kleur in het Afrikaans (groen). Het meer zelf is geen nationaal park, maar De twee eilanden Central Island en South Island (nauwelijks te bereiken) zijn nationale parken maar het meer niet.
Central Island boven het water steken drie vulkaankraters uit, en hebben allemaal een kratermeer (Krokodil, Flamingo en Tilapia (een vissoort)). Hier leven krokodillen en slangen.
South Island is ook een vulkanisch eiland.

58ae15e0 01fe 43b7 9c08 82e010b1c17a 350 350 350 233 300x199 Bezienswaardigheden Noord Kenia

Maralal National Reservaat
De  Samburu stam heeft Maralal als hoofdstad dat een prachtige tussenstop is onderweg naar Lake Turkana. Het is mogelijk om hier een kameelsafari te maken en het Maralal National Reservaat impala’s, buffels, bavianen, zwijnen en zebra’s te bezoeken. De Rift Valley is 2000 meter de diep richting de Suguta Valley (Losiolo Escarpment)


Marsabit National Reservaat
Marsabit National Reservaat bestaat uit een savanne en een bos (op grotere hoogte) met 50 soorten roofvogels, maar ook olifanten, gazelles, oryxen, apen, bavianen, jachtluipaarden, leeuwen, grotere kudu’s en netgiraffes.

Olifant Ahmed, leefde vroeger in dit reservaat en kreeg in die tijd 24 uur bescherming van de president, vanwege de langste slagtanden die ooit door iemand zijn gezien. Een replica van Ahmed is inmiddels te zien in het Nairobi National Museum.

imageskij Bezienswaardigheden Noord Kenia

South Turkana National Reservaat
Het South Turkana National Reservaat ligt aan de Kerio rivier en biedt onderdak aan onder andere olifanten, giraffes, Thompson’s gazelles, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, krokodillen en een grote diversiteit aan vogels.

Losai National Reservaat
Het Losai National Reservaat had voorheen een groot aantal olifanten en neushoorns, maar dit park is inmiddels gesloten vanwege stroperij.

Deel dit met anderen!
 • digg Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • delicious Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • facebook Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • twitter Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • googlebookmark Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • addtofavorites Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • email link Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • hyves Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • linkedin Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • googlebuzz Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • live Bezienswaardigheden Noord Kenia
 • rss Bezienswaardigheden Noord Kenia

Laat een bericht achter

top