top

Bezienswaardigheden West-Kenia

Lake Victoria
Grenst aan het westen van Kenia en is met 67.5000 km2 (anderhalf keer zo groot als Nederland) bijna het grootste zoetwatermeer ter wereld. De bron van de rivier de Nijl is trouwens ook Lake Victoria en dient ook meteen als grote bron voor vis (tilapia, nijlbaars en ‘omena’ kleine visjes die in de zon worden gedroogd). Dit deel van Kenia Dit is het meest vruchtbare deel Kenia waar ook het grootste deel van de Keniase thee en suiker wordt verbouwd. De Kenia’s tweede berg: Mount Elgon en het tropisch regenwoud in Kakamega Forest zijn enkele parken in Kenia.

lake victoria 300x137 Bezienswaardigheden West Kenia

Mount Elgon National Park
Mount Elgon was voorheeen een vulkaan van 4321 meter hoog en ligt op de grens met Oeganda en is bijna de hoogste berg van Kenia. Olifanten zoeken op de lagere hellingen naar zout in de grotten, waarvan de bekendste de Kitum Cave (200 meter diep) is.

Het park heeft veel watervallen (Sipi Falls), kloven, rotsplateaus en kraters, en in Kakapel in de Chelelemuk Hills kun je rotsschilderingen zien.

Saiwa Swamp National Park
Saiwa Swamp (Saiwa Moeras) is het kleinste park in Kenia, opgericht om de sitatoenga antilope te beschermen, en is alleen te voet te bezoeken. Je kunt hier ook apen zien.

saiwa swamp national park1 Bezienswaardigheden West Kenia

Kagamega Forest Reservaat
Kagamega Forest is een tropisch regenwoud dat in het westen van Kenia ligt, ver van de meeste parken. Het Kakamega Forest Reservaat en het Kakamega Forest Nationaal Reservaat liggen hier omheen.

40% Van de Keniaanse vlinders is hier te vinden en biedt dit park ook onderdak aan veel boomsoorten,bloemen en vogelsoorten. Het maken van een wandeling door het Kagamega Forest park is een prachtige manier om alles te kunnen zien.

Kisumi Impala Sanctuary
Hier worden kuddes impala’s beschermd en worden zwakke dieren opgevangen. Daarnaast kun je hier ook neushoorns tegenkomen.

Ndere Island National Park
‘Ndere’ betekent ‘ontmoetingsplaats’ in de taal van de Luo stam, een klein eiland in Lake Victoria. De moeder van de Luo stam, Kit Mikayi beeindigde haar lange tocht hier omdat het haar niet goed beviel (volgens de legende).

Je vind in het Ndese Island National Park in Kenia veel vogels zoals zwaluwen, maar ook krokodillen en nijlpaarden.

kit mikayi Bezienswaardigheden West Kenia

Ruma National Park
Dit park ligt ongeveer 10 km van Lake Victoria en is het meest westelijke park van Kenia, waar je onder andere Roan antilopen, hartebeesten, luipaarden, buffels, topi’s, giraffes, zebra’s en struisvogels kunt tegenkomen. In Lake Victoria, in de buurt van het Ruma National Park in Kenia vind je de eilanden Rusinga en Mfangano met 4000 jaar oude rotsschilderingen.

Deel dit met anderen!
 • digg Bezienswaardigheden West Kenia
 • delicious Bezienswaardigheden West Kenia
 • facebook Bezienswaardigheden West Kenia
 • twitter Bezienswaardigheden West Kenia
 • googlebookmark Bezienswaardigheden West Kenia
 • addtofavorites Bezienswaardigheden West Kenia
 • email link Bezienswaardigheden West Kenia
 • hyves Bezienswaardigheden West Kenia
 • linkedin Bezienswaardigheden West Kenia
 • googlebuzz Bezienswaardigheden West Kenia
 • live Bezienswaardigheden West Kenia
 • rss Bezienswaardigheden West Kenia

Laat een bericht achter

top