top

Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)

Rabat
Deze stad is de hoofdstad van Marokko, waar het paleis van koning Mohammed VI staat (1864 gebouwd) en tegenover het paleis de moderne Mohammed V universiteit (bijna 20.000 studenten). De dodenstad van de Mariniden (de Chellah) geeft een indrukwekkende kijk op het verleden. De Hassan toren en het voorplein stammen uit 1196, waar Sultan Yacoub el- Mansour een van de grootste moskeeën van wilde maken. Dit gebouw is inmiddels verwoest door een aardbeving in 1755.

Marrakech
Je krijgt niet voor niets het gevoel dat je in een koningsstad loopt in Marrakech, vanwege de oude gebouwen en bezienswaardigheden. Wat ook bijdraagt aan deze sfeer zijn de terracotta kleurige huisjes (rode stad), soms lijkt het een ander tijdperk door de acrobaten en waarzeggers. Vergeet vooral niet het Bahia paleis te bezoeken, het grafmonument van de Säadieden of het plein Djeema- el-Fna. Genoeg redenen om deze stad te bezoeken!

Het havenstadje Essaouira

Onder andere Jimi Hendrix en Orson Welles werden betoverd door dit charmante vissersplaatsje dat op drie uur rijden van Marrakech ligt. Je komt hier vrolijke muzikanten en creatieve kunstenaars tegen en je kunt eindeloos rond dwalen door de levendige Soukhs in de smalle steegjes en kronkelende straatjes. Op de borden van de viskraampjes ligt de ochtendvangst van tong, garnalen en sardines en het is een aanrader als je ‘s avonds de vistaijne probeert, bij Chez Sam dat uitkijkt op de haven van Essaouira.

Djemaa el-Fna plein (Marrakech)
Het Djemaa el-Fna plein in Marrakech vormt het middelpunt waar toeristen overdag vermaakt worden door dansende apen en slangenbezweerders. Het plein stroomt ook bij zondsondergang vol als vanaf de minaret de Koutoubiamoskee wordt opgeroepen tot het avondgebed. Je kunt Berbermuziek horen en het is erg druk rondom de verhalenvertellers en bij de lamstaijne die ter plaatse wordt bereid (gelakte terracotta schaal met een deksel in de vorm van een puntmuts waardoor de stoom kan circuleren).

Fès
Deze stad is erg oud en staat bekend om de traditionele ambachten en musea, de tuinen en paleizen. Een echte oude Marokkaanse koningsstad, dit kun je merken aan de ezels die bijvoorbeeld overal wordt gebruikt als standaard vervoersmiddel.

Casablanca
Ondanks iedereen Carablanca associeert met rijkdom en luxe heeft deze stad ook een keerzijde, namelijk de sloppenwijk van Casablanca. Toch zul je dit als toerist in Marokko niet echt merken omdat hier over het algemeen toch rijjke mensen wonen. De Hassan ll moskee is bijvoorbeeld een van de indrukwekkende bezienswaardigheden van Casablanca.

Deel dit met anderen!
 • digg Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • delicious Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • facebook Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • twitter Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • googlebookmark Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • addtofavorites Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • email link Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • hyves Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • linkedin Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • googlebuzz Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • live Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)
 • rss Bezienswaardigheden Marokko (stadjes)

Laat een bericht achter

top