top

Bezienswaardigheden Namibië

Windhoek

Deze stad is de hoofdstad van Namibië en ligt in het midden van dit land. Windhoek ligt op een hoogte van 1650 m met meer dan 300.00 inwoners. Winthoek is sinds 1891 de hoofdstad van Namibië, deze naam is afgeleid van ”Winterhoek” (dit is een boerderij waar Nama-leider Jonker Afrikaner is geboren). In de tijden van de apartheid tijdens de bezetting van Zuid-Afrika moest iedereen gescheiden wonen. In de stad woonden blanke mensen en kleurlingen en zwarten woonden in de townships. Khomasdal is het township voor kleurlingen en het Katutura voor de zwarten.

In Windhoek kom je alle verschillende culturen tegen die er in heel Namibië te vinden zijn.

namibie Bezienswaardigheden Namibië

Fish River Canyon

In de Fish River Canyon is het uitzicht erg indrukwekkend, je kunt ook prachtige wandelingen maken in dit, op de Grand Canyon na, grootste vallei ter wereld. Het uitzicht is er uitermate spectaculair en je kunt er schitterende wandelingen maken. De Orange River ontstaat vanuit de Fish River Canyon, deze canyon is ook erg mooi.

De Fish River Canyon is een schitterend landschap en ondanks het landschap lijk op de Grand Canyon zijn er veel verschillen. Een paar voorbeelden zijn de stilte, de afwezigheid van bebouwing, verharde wegen, neonverlichting en verschrikkelijk veel toeristen. Je kunt afdalen in de Fish River Canyon maar wel onder begeleiding van een goede gids, en door de enorme droogte en vreselijke hitte tijdens een groot deel van het jaar, is het wel afhankelijk van het seizoen wanneer je naar de canyon wilt gaan.

Het water in de rivier is oranje en de canyon is gelegen aan de benedenloop van de rivier. Waarschijnlijk is de Fish River Canyon ongeveer 500 miljoen jaar geleden ontstaan en door erosie is de kloof steeds dieper geworden.

fish river canyon Bezienswaardigheden Namibië

Namib Desert

De Namib Desert is misschien wel de meest afwisselende en zeker de oudste woestijn ter wereld, je vindt hier naast zand ook allerlei soorten duinen en rotsen, waardoor je makkelijk kunt wandelen of sandboarden.

De Namib Desert is 100 km breed en strekt zich van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië. Van Walvisbaai naar Luderitz over een lengte van 400 km. Deze woestijn in Namibie is beschermd en in het midden hiervan is een schilderachtige vallei (soms met water). Deze vallei heet de Sossusvlei en is samen met Deadvlei ook nog eens een plek die veel toeristen willen zien.

namib desert Bezienswaardigheden Namibië

Swakopmund

Swakopmund is een stad waar veel musea zijn, maar je ook lekker op het strand kunt liggen aangezien de zon bijna altijd schijnt. Deze stad ligt tussen de Atlantische oceaan en de Namib Desert, en is een oude Europese stad uit de tijd van de Duitse kolonialisten. Je kunt wandelen over de brede boulevards met grote palmbomen en ze hebben hier ook allerlei parken voor de bevolking, want veel Zuid-Afrikaners bezoeken Swakopmund.

Swakop is de rivier die in de zee van Swakopmund uitmondt. De mensen spreken in Swakopmund nog Duits en ook de namen van de straten zijn nog in het Duits, vandaar dat er hier veel Duitse toeristen zijn.

Als je in Swakopmund bent kun je als je tijd hebt haaien vangen, je kunt vissen vanaf de kust of met een bootje in de zee, maar let wel op het is niet makkelijk. De kans is groot dat zo een haai meer weegt dan jij en is dus moeilijk aan de haak te slaan.

Swakopmund Bezienswaardigheden Namibië

Ais-Ais Hot Springs
Richtersveld is een heuvelachtig, ruige bergwoestijn met rotspilaren en spitsen die door de wind gevormd zijn. Wondergat is een belangrijke plek die je als toerist gezien moet hebben, dit is een diepe grot die een religieuze betekenis heeft voor de Nama’s.
Ais Ais-Richtersveld Transfrontier Park is de nieuwe naam van dit park en is samen met de Ais-Ais Hot Springs en de Fish River Canyon een grensoverschrijdend peace park in Namibië.
Je kunt hier veel halfmens-bomen en trilbomen zien en Ais-Ais Sptrings staat vooral bekend om de warmwaterbronnen die je hier kunt bezichtigen. Dit park is malaria vrij en ligt op de grens in het noord-westen van Namibië.

Ais Ais Richtersveld Transfrontier Park Bezienswaardigheden Namibië

Deel dit met anderen!
 • digg Bezienswaardigheden Namibië
 • delicious Bezienswaardigheden Namibië
 • facebook Bezienswaardigheden Namibië
 • twitter Bezienswaardigheden Namibië
 • googlebookmark Bezienswaardigheden Namibië
 • addtofavorites Bezienswaardigheden Namibië
 • email link Bezienswaardigheden Namibië
 • hyves Bezienswaardigheden Namibië
 • linkedin Bezienswaardigheden Namibië
 • googlebuzz Bezienswaardigheden Namibië
 • live Bezienswaardigheden Namibië
 • rss Bezienswaardigheden Namibië

Laat een bericht achter

top