top

Parken in Namibië

Namib-Naukluft Park
In Namibië is het Namib-Naukluft Park het meest veelzijdige gebied, en ook meteen een van de meest bezochte bestemmingen van Namibië. De plekken Sesriem, Welwitschia Trail, Sandwich Harbour, Sossusvlei, de Naukluft Mountains en de Kuiseb Canyon zijn te vinden in de uitgestrekte wildernis. Het Namib-Naukluft Park is ongeveer 50 000 km², ongeveer net zo groot is als heel Duitsland en bestaat uit zandvlaktes, duinen en berggebieden die erg ruig zijn. Als bezoeker kun je hier het gevoel krijgen dat je een bent met de natuur, omdat dit één van de dunst bevolkte gebieden van Namibië is.

Namib Naukluft Park Parken in Namibië

Skeleton Coast Park

Er zijn in Namibië door de eeuwen heen behoorlijk wat schepen geweest die schipbreuk hebben geleden, daarom vindt je hier en daar nog scheepswrakken van honderden jaren oud langs de ruwe kustlijn van Namibië. Buiten scheepswrakken om zie je in het Skeleton Coast Park ook nog zandduinen, diepe canyons, zoutvlaktes en open vlaktes.

Skeleton Coast Park Parken in Namibië

Daan Viljoen Game Park
In het Daan Viljoen Game Park zie je veel groen rondom de dam, het wildebeest, de springbokken en zebra’s komen hier altijd drinken. Er zijn in dit park geen roofdieren aanwezig dus je kunt hier gewoon veilig rondwandelen. Maar mocht je toch liever het Daan Viljoen Game Park verkennen per auto, dan kan dit natuurlijk ook!

Daan Viljoen Game Park 300x155 Parken in Namibië

Etosha national park

In het noorden van Namibie ligt het Etosha National Park met een oppervlakte van 22.000 km2 . Dit park is een van de belangrijkste wildparken in zuidelijk Afrika. Er is een zoutvlakte waarvan gedacht wordt dat dit vroeger een meer is geweest wat inmiddels is ingedroogd. Deze zoutvlakte is 5.000 vierkante kilometer. Een deel van het park is maar toegankelijk voor bezoekers (gedeelte rond het zoutmeer), maar de rest is alleen toegankelijk voor groepen die onder leiding zijn van een gids.

In het Etosha National Park kun je gigantisch veel wild tegenkomen zoals olifanten, leeuwen, zebra’s, allerlei soorten antilopen, luipaarden, buffels, giraffen en neushoorns. De wildpopulatie overleeft hier makkelijker in de droge tijd omdat er kunstmatige drinkplaatsen zijn aangelegd. Deze drinkplaatsen kun je trouwens niet onderscheiden van de natuurlijke drinkplaatsen. Je kunt in het Etosha National Park ook nog overnachten in één van de drie toeristenkampen: Halali, Okaukuejo en Namutoni (alle kampen hebben een winkel, kampeerplekkken en accommodatie voor overnachtingen).

Etosha National Park Parken in Namibië

Waterberg Plateau National Park
Doordat dit park hooggelegen is met een grotere regenval en de subtropische vegetatie is dit een groot contrast met de andere wildparken die je kunt bezoeken in Namibië. Het Waterberg Plateau National Park ligt 200 m boven de Kalahari vlaktes in Oost-Namibië. In dit park leven onder andere de bedreigde diersoorten zoals de witte en de zwarte neushoorn en de sabel antilope. Verder kun je hier ook nog buffels, bavianen, klipspringes, cheeta’s, gnoes, duikers, wilde honden, luipaarden en sowieso 200 verschillende vogelsoorten zien. Vandaar dat het Waterberg Plateau National Park veel wordt bezocht.

Waterberg Plateau National Park Parken in Namibië

Deel dit met anderen!
 • digg Parken in Namibië
 • delicious Parken in Namibië
 • facebook Parken in Namibië
 • twitter Parken in Namibië
 • googlebookmark Parken in Namibië
 • addtofavorites Parken in Namibië
 • email link Parken in Namibië
 • hyves Parken in Namibië
 • linkedin Parken in Namibië
 • googlebuzz Parken in Namibië
 • live Parken in Namibië
 • rss Parken in Namibië

Laat een bericht achter

top