top

Reisinformatie Namibië

Reis en verblijfsdocumenten
Iedere buitenlandse staatsburger heeft een geldig paspoort nodig voor een bezoek aan Namibië. En de staatsburgers van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Rusland, Liechtenstein, Luxemburg, Ierland, Portugal, Spanje, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Nederland, België, VSA, Canada, Cuba, Japan, Singapore, Maleisië, Brazilië, Kenia, Zuid Afrika, Zimbabwe, Tanzania, Angola, Zambia, Mozambique, Botswana, Australië en Nieuw-Zeeland hebben geen visum nodig voor een reis naar Namibië. Alle bezoekers moeten wel kunnen aantonen dat zij over voldoende geld beschikken voor hun reis naar Namibië, en mensen die per vliegtuig arriveren moeten een geldig retourbiljet bezitten.

De staatsburgers van de rest van de landen is het verplicht een visum te hebben, deze moet voor aankomst in Namibië zijn gekocht.

Ambassade Namibië
Avenue de Tervueren 454
B-1150 Brussel
België
Tel.: 0032-277 114 10
Fax.: 0032-277 196 89

Consulaat van Namibië
Concordiaweg 43
4206 BA Gorinchem
Tel.: (0183) 64 76 55
Fax: (0183) 62 99 34

Elektriciteit
Oud Engelse stekkers met 230 Volt is het systeem waar Namibië gebruik van maakt en in alle steden is elektriciteit meestal beschikbaar. Soms in Windhoek komt het nog wel voor dat de stroom voor een tijd uitvalt (meestal van korte duur). Fluctuerende stroomspanning kan voorkomen in sommige lodges doordat een generator de elektriciteit opwekt.

Geld en creditcards
Namibië heeft ook een eigen munteenheid, de Namibische Dollar (NAD), Deze munteenheid is direct gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand; de waarde van deze twee valuta is dan ook altijd gelijk. Een hoeveelheid van 100 Namibische Dollar vertegenwoordigt een waarde van circa € 9,30. Dus als je een aankoopbedrag door tien deelt dan heb je een redelijke indicatie van de prijs. Het is belangrijk dat je genoeg cash meeneemt, voor het geval dat de pinautomaat stuk is wanneer je die nodig hebt.

geld namibie1 Reisinformatie Namibië

Pinnen
In de grotere plaatsen van Namibië kom je banken en pinautomaten tegen, maar je kunt ook bij aankomst op de luchthaven gebruik maken van je pinpas, verder vind je pinautomaten bij de grote benzinepompen (alleen langs de hoofdroutes). Wanneer je buiten de stad bent kun je nauwelijks een pinautomaat tegenkomen. Als er een Cirrus logo op de automaat staat kun je 7 dagen in de week, 24 uur per dag pinnen. De banken waarmee je met je Nederlandse bankpas terecht kunt zijn First National Bank en Standard Bank.

Creditcard
Je kunt in de grotere hotels, lodges en grotere winkels veilig gebruik maken van een creditcard (Visa of Mastercard). Er wordt nog wel eens gefraudeerd dus het is verstandig dat je wel oppast wanneer je je creditcard gebruikt tijdens je reis naar Namibië.

Deel dit met anderen!
 • digg Reisinformatie Namibië
 • delicious Reisinformatie Namibië
 • facebook Reisinformatie Namibië
 • twitter Reisinformatie Namibië
 • googlebookmark Reisinformatie Namibië
 • addtofavorites Reisinformatie Namibië
 • email link Reisinformatie Namibië
 • hyves Reisinformatie Namibië
 • linkedin Reisinformatie Namibië
 • googlebuzz Reisinformatie Namibië
 • live Reisinformatie Namibië
 • rss Reisinformatie Namibië

Laat een bericht achter

top