Reisverzekeringen Afrika

Als je op vakantie gaat naar Afrika zijn reisverzekeringen erg belangrijk, maar toch vergeten mensen vaak een reisverzekering af te sluiten.
Goedkope annuleringsverzekering afsluiten?

De informatie onderverdeeld

– het afsluiten van een reisverzekering
– algemene tips over de reisverzekering
– het eigen risico van de reisverzekering
– de algemene voorwaarden van reisverzekeraars
– de dekking van de reisverzekering
– reisverzekering kinderen
– het opzeggen van een reisverzekering
– student reisverzekering.
– goedkope reisverzekering
 Reisverzekeringen Afrika
Reisverzekering Afsluiten
Op je vakantie in Zuid-Afrika kan een reisverzekering je veel besparen.

Kortlopende reisverzekering: 
De beste keuze wanneer je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat is een kortlopende reisverzekering (ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering). Deze reisverzekering sluit je voor dezelfde periode als je reis/vakantie af. De premiebetaling is eenmalig en wanneer je vakantie stopt, stopt ook meteen de reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering:
Als je meerdere keren per jaar op reis/vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering een goede keus. Bijvoorbeeld een stedentrip, wintersport, zomervakantie in Afrika en een weekendje weg. Je bent het hele jaar dan wereldwijd verzekerd, wat handig is omdat je geen aparte reisverzekering steeds hoeft af te sluiten, want een doorlopende reisverzekering wordt elk jaar automatisch verlengd.

Annuleringsverzekering
Als de reis door bepaalde omstandigheden niet door gaat of je de reis naar Afrika moet afbreken keert de annuleringsverzekering uit en annuleringskosten worden vergoed wanneer je de reis van te voren moet annuleren. Stel dat je tussentijds de reis moet afbreken, dan worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Bekijk goed de polisvoorwaarden want er zijn allerlei annuleringsverzekeringen te verkrijgen en vergelijk het met elkaar.

- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Enstige schade aan uw bedrijf of huis
- Overlijden of ernstige ziekte van Uzelf of naaste familie
- Onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband
Hierboven staan de hoofdzakelijke gebeurtenissen.

Goedkope reisverzekering afsluiten?
Aanvullingen

Extra opties zijn bij bijna elke reisverzekering aan te vullen, maar laat je niet verleiden tot verschillende extra’s die je nooit zult gebruiken. Het afdekken van extra risico’s voor de wintersportvakantie is soms een belangrijke optie, sommige reisverzekeringen dekken deze extra’s al, maar bij sommigen is deze helemaal afwezig of erg summier. Extreme sporten buiten het wintersporten om zijn ook vaak niet verzekerd, net zoals wanneer je reist naar gevaarlijke gebieden.

 Reisverzekeringen Afrika

Last minute reisverzekering afsluiten
Het afsluiten van een reisverzekering is zeker niet lastig, soms in tegenstelling tot het opzeggen van een reisverzekering. Je kunt vaak binnen een kwartier verzekerd zijn en zelfs op Schiphol kun je nog een reisverzekering afsluiten bij de ABN Amro bank. Toch is het verstandig om ruim op tijd een goede reisverzekering af te sluiten en hiermee gestress voor de vakantie te beperken, ondanks je geen zorgen hoeft te hebben over dat je niet verzekerd op reis kunt gaan.

Enkele aanbieders
Ditzo Reisverzekering
Europeesche Reisverzekering
Verzekeruzelf Reisverzekering
FBTO Reisverzekering
De Nationale Reisverzekering
AEGON Reisverzekering
Unive Reisverzekering
Reisverzekering Mondial Assistance
OHRA Doorlopende reisverzekering

Last minute reisverzekering afsluiten?

Reisverzekering Algemene Tips

Vaak is een doorlopende reisverzekering al voordeliger wanneer je minimaal 2x per jaar op vakantie gaat, maar let goed op de voorwaarden bij diefstal want over het algemeen wordt er alleen uitgekeerd als de reisbagage goed was opgeborgen en voldoende uit het zicht was geplaatst.
Let op de voorwaarden (je kunt niet zomaar je vakantie afzeggen) maar denk wel aan een annuleringsverzekering. Onder de reisverzekering valt niet de schade die je toebrengt aan een ander of aan bezittingen van anderen. Maar dit valt onder een aansprakelijkheidsverzekering.

Reisverzekering Eigen risico
Onduidelijkheid ontstaat vaak over het eigen risico bij een reisverzekering. Mensen worden vaak teleurgesteld als blijkt dat hun verloren of gestolen eigendommen, tegen een zeer lage waarde gewaardeerd worden, omdat ze denken dat alles vergoed wordt.

Dagwaarde of nieuwwaarde?
Over het algemeen vergoeden de reisverzekeraars eigendommen tot 1 jaar oud, wel tegen de nieuwwaarde, maar eigendommen die ouder zijn dan deze termijn worden hooguit tegen dagwaarde vergoed. Tussen de dagwaarde-waardering en nieuwwaarde-waardering kan het verschil soms in de honderden euro’s lopen. De verzekeraar schrijft veel spullen af, die voor jou nog van grote waarde zijn, en helaas kun je hier niks aan doen. Het is dus van belang dat je oplet bij de Algemene Voorwaarden van je verzekeraar, dat er een ruime termijn geldt waarbij goederen gewaardeerd worden tegen nieuwwaarde.

 Reisverzekeringen Afrika

Reisverzekering Algemene Voorwaarden
Het grootste struikelblok van de meeste mensen zijn de Algemene Voorwaarden (AV). Ze nemen een groot totaalpakket, terwijl een kleiner pakket soms ook voldoet en weten niet wat er allemaal gedekt wordt door de reisverzekering. Het hoeft nog niet erg te zijn als je een te groot pakket neemt, maar je kunt er niks meer aan doen als je op vakantie in Afrika erachter komt dat je onderverzekerd bent.

De kleine lettertjes
Wanneer het over de Algemene Voorwaarden gaat, worden vaak de kleine lettertjes bedoeld (tekst is vaak langdradig en moeilijk leesbaar). Aan het begin staan meestal de definities, erna komen de voorwaarden en vaak staan ook de belangrijkste voorwaarden in een bepaald hoofdstuk, dus hoeft het niet altijd lastig te zijn.

Enkele tips
Je kunt gerust vragen of de tussenpersoon precies wil uitleggen wat er wel of niet gedekt wordt en aan welke voorwaarden wordt voldaan, wanneer je een reisverzekering op deze manier afsluit.
Je kunt het beste voor je op vakantie naar Afrika gaat alle papieren bij elkaar zoeken, om deze mee te nemen op vakantie.

Best of Zuid Afrika – Overnachten in de Afrikaanse Bush…

Reisverzekering Dekking
Bij de ene reisverzekering ben je voor allerlei verschillende zaken verzekerd, terwijl je bij de andere reisverzekering maar erg minimaal verzekerd zou zijn.

Controle vooraf
Het is goed om van te voren goed te kijken hoe groot de dekking van je reisverzekering is. In de Algemene Voorwaarden is dit te lezen, maar vaak lastig te begrijpen door het juridische karakter ervan. Het is beter voordat je een reisverzekering afsluit de site van de betreffende reisverzekeraar goed door te lezen en eventuele vragen vooraf te stellen. Het is verstandig als je belangrijke zaken op papier hebt staan.

Belangrijke dekkingsgebieden
Het is van belang dat je bij ziekte je vakantie naar Afrika kunt afbreken. Andere kosten zoals de extra verblijfkosten, terugreiskosten en eventuele ziekenhuiskosten komen hier meteen bij kijken. Zeker als je in onherbergzame gebieden op vakantie gaat en bijvoorbeeld een ongeluk krijgt, waardoor je met een helikopter/vliegtuig vervoerd moet worden, kunnen deze kosten erg hoog oplopen.

Het kan helaas ook voorkomen dat jij of een reisgenoot komt te overlijden, deze kosten zijn ook belangrijk om te laten dekken door je reisverzekering.

Belangrijke dekkingsgebieden naast deze twee, is er één veel vaker voorkomend: de reisbagage.
Dat er op vakantie iets met je reisbagage gebeurt komt vaak voor, je kunt er dan maar beter voor zorgen dat u goed verzekerd bent. Je kunt je verzekeren voor verlies/diefstal, maar de strenge eisen van de Algemene Voorwaarden zijn belangrijk om op te letten.

Reisverzekering Kinderen
Kinderen meeverzekerd
Het is lastig om te vertellen of je kinderen automatisch meeverzekerd zijn, omdat elke reisverzekering kan verschillen qua Algemene Voorwaarden.
Om te informeren of je kinderen meeverzekerd zijn is dus van groot belang.
Mochten je kinderen niet vaak met je meegaan op vakantie dan kunnen ze soms beter zelf een kortlopende reisverzekering nemen.
De maximale leeftijd tot wanneer je kinderen zijn meeverzekerd verschilt per aanbieder, soms zijn kinderen niet gratis meeverzekerd, maar je kunt ze wel onder jouw eigen polis meeverzekeren, wat soms voordeliger is.

Reisverzekering Opzeggen
Schriftelijk opzeggen
Je reisverzekering moet je bijna altijd schriftelijk opzeggen, door bijvoorbeeld een (nette) brief te schrijven naar de reisverzekering waarin je aangeeft dat je de reisverzekering wilt beëindigen. Het is verstandig om in deze brief zoveel mogelijk relevante informatie te vermelden, zoals je naam, adres en polisnummer. Bij een aantal reisverzekeraars kun je ook een standaardbrief/standaardformulier krijgen om de reisverzekering op te zeggen.

 Reisverzekeringen Afrika

Termijnen opzeggen
Na het afsluiten van een reisverzekering zit je er vaak een jaar aan vast, en wordt de verzekering daarna stilzwijgend verlengd. Meestal voor wéér een jaar. Om de reisverzekering op te kunnen zeggen moet je vaak 3 maanden voor het verstrijken van de jaarlijkse verlenging je opzegging hebben ingediend.

Reisverzekering Student
Een reisverzekering voor studenten is erg geschikt, voor studenten met een krappe beurs. Een aantal reisverzekeraars bieden een aparte studenten Reisverzekering.

Reisverzekering Goedkoop
Reisverzekering goedkoop regelen
De meeste reisverzekeringen bieden allerlei varianten aan, waardoor het lastig kan zijn om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden. Een reisverzekering vergelijken kan op verschillende internet sites, waardoor je vaak bij de goedkoopste reisverzekering uitkomt.

Deel dit met anderen!
 • digg Reisverzekeringen Afrika
 • delicious Reisverzekeringen Afrika
 • facebook Reisverzekeringen Afrika
 • twitter Reisverzekeringen Afrika
 • googlebookmark Reisverzekeringen Afrika
 • addtofavorites Reisverzekeringen Afrika
 • email link Reisverzekeringen Afrika
 • hyves Reisverzekeringen Afrika
 • linkedin Reisverzekeringen Afrika
 • googlebuzz Reisverzekeringen Afrika
 • live Reisverzekeringen Afrika
 • rss Reisverzekeringen Afrika
top