Strand en Duiken in Afrika

De mooiste stranden van de wereld zijn volgens veel mensen de Seychellen (een strandbestemming van het meest pure soort). Zuid-Afrika kent een lange kustlijn met overwegend zandstrand, maar een avondwandeling op dit strand is prettiger dan zonnebaden op een strandstoel. Andere bestemmingen die ideaal zijn voor een verblijf met zon, zee en strand zijn Mauritius, Zanzibar en Mozambique. De Seychellen zijn de beroemdste stranden en zijn te vinden op de drie grote granieteilanden. Kleinere eilanden zijn daaromheen te vinden met vaak slechts één resort. Dit is een droom als je houdt van zwemmen, zonnebaden en relaxen.

strand Strand en Duiken in Afrika

Mauritius
Een stijlvolle strandervaring is The Oberoi, tevens de toonaangevende accommodatie van Mauritius. De Banyan Tree Spa van het hotel staat bekend om de gebruikelijke en ongebruikelijke behandelingen, de persoonlijke service en de tuinen en ook de diverse faciliteiten.

Zanzibar
Met name geschikt als een verlenging van een safari. Afhankelijk van je wensen moet de accommodatie met zorg gekozen worden (dichter bij of verder van de bewoonde wereld).

Zuid-Afrika
Langs de tuinroute rondom Kaapstad en in Kwazulu-Natal vindt je lodges, guesthouses en hotels aan het strand die zeer geschikt zijn als tussendoortje op een lange reis door Zuid-Afrika. Voor een verblijf langer dan een paar dagen zijn slechts enkele resorts zoals Zimbala Lodge bruikbaar.

In het noorden van Kwazulu Natal ligt Rocktail Bay op enkele meters van de Indische Oceaan. Net achter de eerste rij duinen in het woud ligt de lodge. Alleen gasten van het 11 lodges tellende camp hebben toegang tot de 40 km lange, onbebouwde kustlijn. Dit is gegarandeerd de perfecte strandervaring van heel Zuid-Afrika.

banner31 300x134 Strand en Duiken in Afrika

Duiken in Zuid-Afrika.
De plek met de beste  duikmogelijkheden (Manta’s, walvishaaien, schildpadden,  dolfijnen en walvissen) voor Zuid- Afrika is de kust van Kwazulu-  Natal. Cage-diving is een  specialiteit van Zuid-Afrika (voor de  onderwater daredevil). In het noorden van Kwazulu Natal, op enkele meters van de  Indische Oceaan ligt het Rocktail Beach Camp. Het duikcentrum  bevindt zich direct naast het 12 kamers tellende camp.

Seychellen
Zo exotisch als de Seychellen Boven water is de Seychellen erg  exotisch (blauwe lucht, witte stranden en groene palmen), maar onderwater precies het zelfde. Een explosie van kleuren wordt veroorzaakt door de kleurrijke zachte koralen en waaierkoralen. Je duik wordt onvergetelijk door de grote scholen makrelen, snappers, barracuda’s en de kans op haaien en walvishaaien in het juiste duikseizoen.

Het eiland Praslin was vroeger een toevluchtsoord voor piraten en Arabische kooplieden, maar tegenwoordig is het een stuk paradijs op de aarde. Ongerepte jungle met hier en daar de bijzondere granietrotsen is hoe het grootste gedeelte van het eiland begroeid is. In het midden van een schitterende vegetatie en beschut tegen de wind, aan de noorsdwestkust van het eiland Praslin, ligt het zeer luxueuze vijfsterrenhotel Lemuria Resort. De duikschool ligt naast het hotel, waar ook nog andere activiteiten te doen zijn.

Duiken in Zanzibar
Door grote hoeveelheden vissen en een grote diversiteit, wordt het duiken rond Zanzibar gekenmerkt. Een goed advies over de juiste plekken is belangrijk omdat sommige gebieden zijn aangetast door visserij. Zanzibar heeft een apart eiland met Chumbe Island, dit is een droom voor snorkelaars.

Deel dit met anderen!
 • digg Strand en Duiken in Afrika
 • delicious Strand en Duiken in Afrika
 • facebook Strand en Duiken in Afrika
 • twitter Strand en Duiken in Afrika
 • googlebookmark Strand en Duiken in Afrika
 • addtofavorites Strand en Duiken in Afrika
 • email link Strand en Duiken in Afrika
 • hyves Strand en Duiken in Afrika
 • linkedin Strand en Duiken in Afrika
 • googlebuzz Strand en Duiken in Afrika
 • live Strand en Duiken in Afrika
 • rss Strand en Duiken in Afrika
top