top

Bezienswaardigheden West-Tanzania

Dit is een uitgestrekt gebied en er komen weinig toeristen deze kant op, waardoor het Westen van Tanzania gekenmerkt wordt door rust. Hierdoor kun je optimaal genieten van wat alle parken in Tanzania te bieden hebben en loop je elkaar niet voor de voeten. Gombe Stream en Mahale Mountains zijn twee parken in het teken van de chimpansees. Er wordt hier ook uitgebreid onderzoek naar ze gedaan door onder andere Jane Goodall.

Het plaatsje Ujiji waar Henry Stanley op 10 november 1871 na een zoektocht van 8 maanden de volgende beroemde woorden sprak: ‘Dr. Livinstone, I presume?’ is ook bekend.

Een safari in het westen van Tanzania zal meestal beginnen met een binnenlandse vlucht. Lake Tanganyika ligt ongeveer 1600 km af van Dar Es Salaam.

Lake Tanganyika Bezienswaardigheden West Tanzania

Mahale Mountains National Park
Het Mahale Mountains National Park ligt in het westen van Tanzania. En is vooral bekend om zijn chimpansees en het onderzoek naar deze dieren. Het Mahale Mountains National Park is een afgelegen park. Je kunt hier het gemakkelijkst naar toe reizen per boot vanaf Kigoma. Naar Kigoma gaan binnenlandse vluchten.

Gombe Stream National Park
Het Gombe Stream National Park ligt in het westen van Tanzania aan de kust van het Lake Tanganyika (de oude naam van het vasteland, en is tegelijk samen met Zanzibar opgegaan in Tanzania). Het Gombe Stream National Park staat bekend om chimpansees en de onderzoeken naar deze dieren (Jane Goodall). Daarnaast zijn er de Colobus apen en bavianen te vinden. Dit park is afgelegen en kun je het beste bezoeken door middel van een binnenlandse vlucht naar Kigoma, en vanaf daar met lokaal vervoer of een boot verder te reizen. Vlakbij Kigoma ligt ook het kleine plaatsje Ujiji, waar Henry Stanley na een zoektocht van 8 maanden op 10 november 1871 de volgende beroemde woorden sprak: ‘Dr. Livinstone, I presume?’.

Gombe Stream National Park Bezienswaardigheden West Tanzania

Katavi National Park

Het Katavi National Park in Tanzania staat bekend om de relatief afgelegen pure natuur die weinig bezoekers trekt. Je treft er krokodillen, zebra’s, olifanten, nijlpaarden, buffels, leeuwen en allerlei antilopen, maar ze hebben weinig voorzieningen.

Rubondo Island National Park
Het eilandje Rubondo Island bevindt zich in het zuidwesten van Lake Victoria in Tanzania. Het is een Nationaal Park waar je veel dieren die van water houden tegenkomt zoals nijlpaarden, krokodillen en allerlei watervogels, waaronder reigers en visarenden en daarnaast ook veel vis, waaronder tilapia en nijlbaars.

Deel dit met anderen!
 • digg Bezienswaardigheden West Tanzania
 • delicious Bezienswaardigheden West Tanzania
 • facebook Bezienswaardigheden West Tanzania
 • twitter Bezienswaardigheden West Tanzania
 • googlebookmark Bezienswaardigheden West Tanzania
 • addtofavorites Bezienswaardigheden West Tanzania
 • email link Bezienswaardigheden West Tanzania
 • hyves Bezienswaardigheden West Tanzania
 • linkedin Bezienswaardigheden West Tanzania
 • googlebuzz Bezienswaardigheden West Tanzania
 • live Bezienswaardigheden West Tanzania
 • rss Bezienswaardigheden West Tanzania

Laat een bericht achter

top