top

Gezondheid en Veiligheid Tanzania

Het is verstandig altijd goed te luisteren naar je gids in de wildparken, je mag bijvoorbeeld nooit zomaar uit de auto stappen zonder toestemming van de chauffeur/gids. De bewoners zijn vaak erg arm en storten zich daarom vaak in de kleine criminaliteit om te overleven. Het is dus belangrijk dat je goed op je eigendommen let en vooral ook in het openbaar vervoer. Het is verstandig altijd naar de aanwijzingen van je gids te luisteren in de wildparken als tussendoortje voor de dieren wilt eindigen.

Vaccinaties
Als je naar Tanzania op vakantie gaat, zullen de volgende vaccinaties en maatregelen verplicht, Gele Koorts, DTP, Hepatitus A, cholera en bilharzia en een malaria-kuur wordt ook aangeraden. Neem voor de zekerheid een klein ehbo-setje mee en genoeg medicijnen, ondanks in Tanzania redelijke gezondheidszorg en medische faciliteiten aanwezig zijn. Bij ziekenhuisopname kun je direct je verzekeringsmaatschappij op de hoogte stellen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Alle medische zorg moeten contact worden betaald. Het is verstandig altijd de gegevens binnen handbereik te houden zoals welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer.
Het is belangrijk contact met de GGD en de huisarts op te nemen (ggd.nl) en eventueel de tropenzorg (tropenzorg.nl) voor persoonlijk advies.

Reisapotheek
Medicijnen

Vraag om een internationaal geneesmiddelenpaspoort, waarin de dosering en algemene naam van het medicijn vermeld wordt en neem een voldoende voorraad medicijnen mee,met bijsluiters en gebruiksaanwijzingen! Het is verstandig om de geneesmiddelen te verdelen over verschillende bagagestukken (ivm kwijtraken) en vloeistoffen in de handbagage te bewaren vooral bij vliegreizen vanwege bevriezingsgevaar.

Diarree en uitdroging
ORS gebruiken kun je gebruiken bij zout- en vochtverlies en bij braken of overmatig transpireren. Om diarree te stoppen worden loperamide capsules of tabletten aangeraden.

Jeuk
Verkoeling of een verkoelende lotion helpt vaak al tegen jeuk, maar ook menthol strooipoeder/talkpoeder worden vaak gebruikt. Azaron creme of Prikweg kun je ook gebruiken als andere middelen niet werken.

Koorts en/of pijn
Paracetamol kun je tegen koorts en/of pijn gebruiken zonder recept.

Verbandtrommel
Als je zelf een verbandtrommel samenstelt is het belangrijk om middelen als jodium of deppers, koortsthermometer, schaartje, pincetje, verbandartikelen (bijv. steriele gaasjes en pleisters), verbandrolletjes, mitella en ook zonnebrandmiddelen niet te vergten, maar vaak zijn verbandtrommels ook samengesteld te koop.

In sommige gebieden is het verstandig om de reisapotheek uit te breiden met de volgende middelen:

Antibiotica
Antibiotica kan worden meegenomen wanneer er geen goede medische voorzieningen aanwezig zijn en langdurige primitieve reizen. Het is wel verstandig om een recept ervan mee te nemen, dat de arts heeft uitgeschreven (liefst in het Engels of Latijn).

Anti-malariamiddelen
Anti-malariamiddelen zijn ook te adviseren in risicogebieden, deze zijn recept te koop bij de apotheek. Het is ook altijd handig om insectenwerende middelen met DEET mee te nemen en verder is het verstandig om een klamboe te gebruiken.

Steriele naalden en spuiten
Als je voor langere tijd de tropische landen bezoekt is het zeker verstandig om steriele naalden en spuiten mee te nemen (verkrijgbaar bij de apotheek). Het is ook erg verstandig een medische verklaring (in het Engels opgesteld) mee te nemen voor het geval dat je problemen krijgt bij de grensovergang.

Voorbehoedsmiddelen
Neem voldoende strips van ‘de pil’ mee en voldoende reservestrips want voorbehoedmiddelen zijn niet overal makkelijk verkrijgbaar. Door diarree of braken kunnen je darmen ontregeld raken, een reservestrip is hiervoor wel handig. Bewaar condooms op een koele en donkere plaats, en neem ze mee vanuit Nederland. De kans op geslachtsziekten en Aids worden door gebruik van condooms verkleind.

Waterzuiveringsmiddelen
Water kun je het beste 5 min. door laten koken, maar je kunt ook jodium of chloormiddelen gebruiken. Water uit verzegelde flessen blijft wel het veiligst.

Deel dit met anderen!
 • digg Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • delicious Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • facebook Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • twitter Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • googlebookmark Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • addtofavorites Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • email link Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • hyves Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • linkedin Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • googlebuzz Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • live Gezondheid en Veiligheid Tanzania
 • rss Gezondheid en Veiligheid Tanzania

Laat een bericht achter

top