top

Bezienswaardigheden Tunesië

Moskee Ez Zitouna
De moskee Ez Zitouna gebouwd rond 700 na Chr. en is daarmee meteen de oudste moskee van Tunesië. Omdat het de oudste moskee van Tunesië is, zal een bezoek hieraan een goede indruk achterlaten. De moskee ligt in het hart van de Medina en is inmiddels gerenoveerd tot een universiteit.

zitouna moskee Bezienswaardigheden Tunesië

Het Kasbah Museum
Het Kasbah Museum is een versterkte burcht die op het hoogste punt van Medina ligt en werd opgebouwd tegen de stadsmuren die de Medina omringen. Je kunt de Kasbah herkennen aan de grote vuurtoren. In de Kasbah is een leuk museum ondergebracht met een fascinerende collectie mozaïeken die tentoongesteld zijn in elf themazalen rond de binnenplaats.

Nationaal museum Bardo
Als je van mozaïeken houdt is het Nationaal museum Bardo in Tunesië een bijzonder museum om te bezoeken tijdens het reizen naar Tunesië. In het Nationaal museum Bardo vindt je de rijkste collectie van Romeinse mozaïeken van de hele wereld. Je kunt verschillende zalen en galerijen bezoeken die allemaal collecties van archeologische en historische voorwerpen bezitten.

Dar Ben Abdallah
Dar Ben Abdallah is zeker een bezoek waard, omdat het een museum van volkskunst en tradities is. Tunesië heeft ontzettend veel tradities, en veel daarvan kun je in dit museum terug vinden zoals, sieraden, antieke meubels, traditionele kleding en nog veel meer. Het bijzondere van dit museum is dat alle materialen en verzamelobjecten in hun oorspronkelijk omgeving ondergebracht zijn.

dar ben abhalla Bezienswaardigheden Tunesië

Parc du Belvédère
Het Parc du Belvédère in Tunesië is een geweldige plek om de kleine dierentuin te bezoeken of eventueel rustig bij te komen van de hitte. Dit park in Tunesië werd aangelegd door de Fransen. Dit is een heerlijke plek om even bij te komen van de hitte of om de kleine dierentuin te bezoeken.

De Medina
De Medina is de echte oude binnenstad van Tunesie met smalle kronkelende straten, de gebouwen die op paleizen lijken en het winkelgedeelte ´´de souq´´. De souq heeft nog de echte Oosterse sfeer. De mooiste panden liggen buiten de souq, waar de rijken vroeger hun huizen hebben gebouwd.

Nabeul
Dit is een plaats in Tunesie die vooral bekend staat om het aardewerk, de steenbewerking en het siersmeedwerk.  

Kairouan
Dit gedeelte van Tunesië is erg spiritueel en religieus. De eerste heilige stad van de Maghreb is gebouwd in 671 na Chr.

Hammam
Een bezoek aan de hammam is zeker aan te raden om even goed te kunnen ontspannen, dit is echt een unieke ervaring. Elke stad in Tunesië heeft een eigen hammam/Turks bad. De meeste Tunesiërs brengen eens per week sowieso een bezoeken aan de hammam.

Deel dit met anderen!
 • digg Bezienswaardigheden Tunesië
 • delicious Bezienswaardigheden Tunesië
 • facebook Bezienswaardigheden Tunesië
 • twitter Bezienswaardigheden Tunesië
 • googlebookmark Bezienswaardigheden Tunesië
 • addtofavorites Bezienswaardigheden Tunesië
 • email link Bezienswaardigheden Tunesië
 • hyves Bezienswaardigheden Tunesië
 • linkedin Bezienswaardigheden Tunesië
 • googlebuzz Bezienswaardigheden Tunesië
 • live Bezienswaardigheden Tunesië
 • rss Bezienswaardigheden Tunesië

Laat een bericht achter

top