top

Gezondheid en Veiligheid in Tunesië


Gezondheid

DTP vaccinaties, Hepatitis A en Bilharzia vaccinaties worden aanbevolen, maar voor Tunesië zijn verder geen vaccinaties verplicht. Je kunt ook contact opnemen met de GGD, zij kunnen een pakket op maar samenstellen. Alle rekeningen voor de medische zorg worden wel contant betaalt en wanneer je in het ziekenhuis wordt opgenomen moet je meteen je verzekeringsmaatschappij raadplegen zodat zij de kosten kunnen betalen. Het is belangrijk dat je altijd je gegevens bij de hand houdt.

Voor meer informatie: ggd.nl

Reisapotheek

Medicijnen

Vraag om een internationaal geneesmiddelenpaspoort, waarin de dosering en algemene naam van het medicijn vermeld wordt en neem een voldoende voorraad medicijnen mee,met bijsluiters en gebruiksaanwijzingen! Het is verstandig om de geneesmiddelen te verdelen over verschillende bagagestukken (ivm kwijtraken) en vloeistoffen in de handbagage te bewaren vooral bij vliegreizen vanwege bevriezingsgevaar.

Diarree en uitdroging
ORS gebruiken kun je gebruiken bij zout- en vochtverlies en bij braken of overmatig transpireren. Om diarree te stoppen worden loperamide capsules of tabletten aangeraden.

Jeuk
Verkoeling of een verkoelende lotion helpt vaak al tegen jeuk, maar ook menthol strooipoeder/talkpoeder worden vaak gebruikt. Azaron creme of Prikweg kun je ook gebruiken als andere middelen niet werken.

Koorts en/of pijn
Paracetamol kun je tegen koorts en/of pijn gebruiken zonder recept.

Verbandtrommel
Als je zelf een verbandtrommel samenstelt is het belangrijk om middelen als jodium of deppers, koortsthermometer, schaartje, pincetje, verbandartikelen (bijv. steriele gaasjes en pleisters), verbandrolletjes, mitella en ook zonnebrandmiddelen niet te vergten, maar vaak zijn verbandtrommels ook samengesteld te koop.

In sommige gebieden is het verstandig om de reisapotheek uit te breiden met de volgende middelen:

Antibiotica
Antibiotica kan worden meegenomen wanneer er geen goede medische voorzieningen aanwezig zijn en langdurige primitieve reizen. Het is wel verstandig om een recept ervan mee te nemen, dat de arts heeft uitgeschreven (liefst in het Engels of Latijn).

Anti-malariamiddelen
Anti-malariamiddelen zijn ook te adviseren in risicogebieden, deze zijn recept te koop bij de apotheek. Het is ook altijd handig om insectenwerende middelen met DEET mee te nemen en verder is het verstandig om een klamboe te gebruiken.

Steriele naalden en spuiten
Als je voor langere tijd de tropische landen bezoekt is het zeker verstandig om steriele naalden en spuiten mee te nemen (verkrijgbaar bij de apotheek). Het is ook erg verstandig een medische verklaring (in het Engels opgesteld) mee te nemen voor het geval dat je problemen krijgt bij de grensovergang.

Voorbehoedsmiddelen
Neem voldoende strips van ‘de pil’ mee en voldoende reservestrips want voorbehoedmiddelen zijn niet overal makkelijk verkrijgbaar. Door diarree of braken kunnen je darmen ontregeld raken, een reservestrip is hiervoor wel handig. Bewaar condooms op een koele en donkere plaats, en neem ze mee vanuit Nederland. De kans op geslachtsziekten en Aids worden door gebruik van condooms verkleind.

Waterzuiveringsmiddelen
Water kun je het beste 5 min. door laten koken, maar je kunt ook jodium of chloormiddelen gebruiken. Water uit verzegelde flessen blijft wel het veiligst.

Veiligheid
Het is belangrijk dat je in Tunesië oplet op zakkenrollers, maar in de toeristische gebieden kun je verder wel veilig reizen. Als er problemen zijn zal de politie je sowieso helpen, want zonder toerisme heeft Tunesië nauwelijks inkomsten. In de grensgebieden tussen Algerije en Tunesië wordt het wel afgeraden om te reizen.

Deel dit met anderen!
 • digg Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • delicious Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • facebook Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • twitter Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • googlebookmark Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • addtofavorites Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • email link Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • hyves Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • linkedin Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • googlebuzz Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • live Gezondheid en Veiligheid in Tunesië
 • rss Gezondheid en Veiligheid in Tunesië

Laat een bericht achter

top