top

Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe

Gezondheid
Het is belangrijk tijdens het reizen naar Zimbabwe dat je een aantal liter water per dag drinkt en voldoende suiker en zout binnen krijgt. In dit soort landen en gebieden is buikloop de kwaal die het meest voor komt in Zimbabwe door een combinatie van vermoeidheid, ander klimaat, andere bacteriële samenstelling van de buitenlucht en ook ander voedsel.

Als je wilt reizen naar Zimbabwe dan is het belangrijk dat je van te voren contact hebt opgenomen met de GGD om alle informatie over vaccinaties te krijgen. Zodra je bij de GGD een afspraak hebt moet je wel een uitdraai van je reisschema meenemen, dan kun je namelijk advies op maat krijgen. DTP, tyfus en geelzucht/hepatitis A zijn inentingen die je nodig hebt wanneer je gaat reizen naar Zimbabwe. Zorg dat je een malariakuur meekrijgt om malaria tegen te gaan (malaria komt in de regentijd voor). Een malariakuur is biedt onvoldoende bescherming tegen deze ziekte, daarom wordt aangeraden om onder een klamboe te slapen, na zonsondergang een lange broek te dragen, sokken en een shirt met lange mouwen te dragen en speciale muggenolie voor de tropen. Een gele koorts inenting is ook nodig wanneer je minder dan zes dagen geleden in een besmet gebied bent geweest. De ziekte van bilharzia wordt veroorzaakt door wormen die in stilstaand water leven. Deze wormen dringen het lichaam binnen en leggen daar eitjes waardoor je ziek wordt, vandaar dat het afgeraden wordt om te zwemmen of te pootjebaden in rivieren en stuwmeren. In de grote steden van Zimbabwe zijn de medische voorzieningen bijna overal wel goed, er worden in ieder geval schone naalden gebruikt dus er is dan geen kans op besmetting of AIDS.

Veiligheid
Het wordt afgeraden om na zonsondergang met de auto buiten de stad te reizen en zorg dat je de auto altijd op slot hebt tijdens het rijden (vooral bij stoplichten). Mocht je tijdens het reizen naar Zimbabwe de auto ergens parkeren in een stad of dorp, laat dan geen waardevolle spullen achter in de auto maar berg paspoorten en geld op in een kluis in het hotel. Vermijd ´s nachts en ´s avonds Harare en Bulawayo, hier kun je beter niet in het donker rijden. Als je een portomonee en andere documenten die je nodig hebt bij je wilt dragen doe dit dan in een body belt onder losse kleding en let altijd op wat andere mensen in je buurt doen wanneer je wandelt of rijdt tijdens het reizen naar Zimbabwe. Geef nooit zomaar de autosleutels aan iemand behalve het personeel van het autohuurbedrijf. Mocht er iets aan de hand zijn dan is de Zimbabwe Republic Police altijd bereid om te helpen.

Deel dit met anderen!
 • digg Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • delicious Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • facebook Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • twitter Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • googlebookmark Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • addtofavorites Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • email link Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • hyves Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • linkedin Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • googlebuzz Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • live Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe
 • rss Gezondheid en Veiligheid in Zimbabwe

Laat een bericht achter

top