top

20 top-evenementen in Zuid-Afrika

1 De Comrades Ultra Marathon (Durban-Pietermaritzburg of andersom)

25.000 deelnemers die de wedstrijd (live uitgezonden in Zuid-Afrika) binnen de 12 uur moeten uitlopen, 87,6 km waarvan een groot gedeelte bestaat uit heuvelachtige parcours. Je bent wereld beroemd voor de rest van je leven als je de Comrades Marathon in Zuid-Afrika wint. De ultra marathon in Zuid-Afrika wordt elk jaar afwisselend gelopen, richting Durban of richting Pietermaritzburg.

2 Rugby-competities (Currie Cup, Super 14, Tri-Nations)
Voor de finales van een rugby-competitie of voor rugby-interlands stopt een paar keer per jaar de tijd in Zuid-Afrika. De Springbokken (die Bokke – the Boks) wonnen al twee keer terwijl het officiele wereldkampioenschap nog maar zes keer is georganiseerd: in 1995 (in Zuid-Afrika) en in 2007, (in Frankrijk).

3 De Two Oceans Marathon (Kaapstad)
De 26.000 deelnemers moeten kiezen tussen een halve marathon van 21 km, één van de twee fun runs (5 km of 2,5 km), of een ultra marathon van 56 km, dus het is geen echte marathon. Ze zien in elk geval de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan tijdens de race.

4 De Cape Argus Cycle Tour (Kaapstad)
Als je vanuit Kaapstad via Chapman’s Peak en Houtbaai naar Kaap de Goede Hoop met de auto bent gereden, kun je misschien herinneren dat dit het enige gedeelte van Zuid-Afrika is waar wielertoeristen toeristen rijden. Kaap is op de tweede zondag van maart een speelterrein voor 40.000 wielertoeristen.

5 Die Kaapse Klopse (Minstrel-optocht in Kaapstad 2 januari)

Bij Kaaps Carnaval zijn er dansers van de Kaapse Kleurling-gemeenschap en 13000 muzikanten die, in felle kleuren gekleed die feest vieren en op die manier de eer van hun klopse (clubs) hoog houden.

kaap klopse1 20 top evenementen in Zuid Afrika

6 De eerste bloemenpracht in Namakwaland

Alle aandacht van Zuid-Afrika gaat één keer per jaar naar een van de meest verlaten regio’s van het land. Een dor landschap verandert enkele weken na de winterregens in een bloemenzee. Elke inwoner van Kleinzee, Pofadder, Vioolsdrift, Leliefontein, Groenriviersmond en de andere dorpjes rond Springbok Zuid-Afrika mobiliseren op dat moment, en maken dan een gastkamer van elke kamer in hun huis.

7 Aankomst van de eerste zuidkaper

(Eubalaena australis – Southern Right Whale) in Hermanus
De residerende walvissen zwemmen aan de kust van de Plettenbergbaai maar dat zijn de kleinere. Elk jaar komen in de lente de grote walvissen naar de Kaap, waar ze vooral de kustlijn van Hermanus geweldig vinden om hun jongen te baren en te zogen. Tijdens het walvisseizoen heeft Hermanus zelfs een “walvisspotter” die toerist verwittigt waar er wat te zien is.

8 Klein Karoo Nasionale Kunstefees in Oudtshoorn
Je hebt nog nooit het KKNK Kunstefesitval bijgewoond als je denkt dat het Afrikaans gedoemd is. In een week is Oudtshoorn het centrum van de wereld waardoor muziek, dans, toneel, lezingen, debatten, film aantonen dat Afrikaans geen dode taal is.

10 Grahamstad Kunstefees (Grahamstown Art Festival)
Je kunt moelijk geloven dat in Grahamstown op 130 km van Port Elizabeth de cultuurhoofdstad van Zuid-Afrika is, als je ooit door dit stadje heen gereisd bent. Het Kunstefees wordt door Zuid-Afrikanen veel gecombineerd met het Knysna Oesterfestival.

knynsa oesters 20 top evenementen in Zuid Afrika

11 De Protea’s winnen Test Series cricket in Wanderers (Johannesburg)

Zoals cultuur belangrijk is voor Europeanen, is dat sport bij de Zuid-Afrikanen. Het is dus erg belangrijk mocht je als Europeaan naar Zuid-Afrika emigreren dat je de spelregels en de score-aanduiding van cricket leert. Want als het nationaal team, de Protea’s spelen is dat het gespreksonderwerp. Die wedstrijden worden live uitgezonden op tv, ook al duurt zo’n match vijf tot zes uur per dag, en dat drie tot vijf dagen.

12 De Durban July paardenwedrennen
De grootste paardenwedren van Zuid-Afrika bestaat nog steeds. De Durban July vergelijkt zichzelf met Ascot.

13 De Nedbank Golf Challenge in Sun City
Million Dollar Golftornooi is hoe het vroeger heette, en tijdens dit golftornooi zijn alle hotels van Sun City volzet.

14 Het Jo’burg Easter Festival (opvolger van de Randse Skou)
Dit is een weekje feest vieren voor heel de familie voor iedereen die in een straal van 250 km rond Johannesburg woont.

15 Nederburg Auction (Paarl)
Kopers van overal ter wereld worden gelokt naar de jaarlijkse veiling van Nederburg-topwijnen, de hele Zuid-Afrikaanse wijnindustrie is daar trots op.

nederburg topwijnen 20 top evenementen in Zuid Afrika
16 Het Oesterfestival in Knysna

Hier kun je een week oesters eten in en rondom Knysna (Tuinroute).

17 De Sardine Run (Wild Coast, Port St Johns, Durban)
Langs de kust zwemmen honderd miljoenen sardines. Gigantisch veel Zuid-Afrikanen scheppen dan zoveel mogelijk sardines op die door dolfijnen en haaien naar het strand worden opgejaagd.

18 De Miss Zuid-Afrika verkiezing in Sun City
Miss Zuid-Afrika werd zelfs Miss World in 1958 en 1974.

19 De grote vakantie-uittocht in december
Richting Laagveld (Krugerpark), Durban of de Kaap stroomt heel Johannesburg en Pretoria leeg.

20 Een vleisbraai (barbecue)
Ook omdat bij veel Zuid-Afrikanen zondagmiddag hun vrienden komen, naast dat ze op zondag naar de kerk gaan, is zondag een hoogdag. Of ze gaan met de hele de familie naar een park gaan om te braaien. Regte boerewors is een onmisbaar ingrediënt van elke Zuid-Arikaanse braai.

Deel dit met anderen!
 • digg 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • delicious 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • facebook 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • twitter 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • googlebookmark 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • addtofavorites 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • email link 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • hyves 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • linkedin 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • googlebuzz 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • live 20 top evenementen in Zuid Afrika
 • rss 20 top evenementen in Zuid Afrika

Laat een bericht achter

top