top

Communicatie in Zuid-Afrika

Op communicatie gebied is Zuid-Afrika een westers land, waardoor je hier kunt (mobiel) bellen, internetten en e-mailen. In veel plaatsen zijn internetcafés aanwezig en de mobiele netwerken zijn over het algemeen prima in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika zijn ook verschillende postdiensten waar je gewoon een brief/kaart kunt versturen.

Telefoneren van en naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft het modernste en best ontwikkelde systeem van heel Afrika, met Telekom als nationaal telecombedrijf. Je draait eerst 09 wanneer je vanuit Zuid-Afrika wilt bellen, dan de code van het land dat je wilt bellen (Nederland 31) en daarna het netnummer (zonder de eerste 0) en tot slot het abonneenummer.
Naar het buitenland bel je na 20.00 uur en voor 08.00 uur doordeweeks goedkoper.

Netnummers van grote steden in Zuid-Afrika

Pretoria: 012
Kaapstad: 021
Johannesburg: 011
Durban: 031
Bloemfontein: 051

Je betaalt wanneer je in Zuid-Afrika gebruik wilt maken van een telefooncel, met muntjes of met een telefoonkaart. Kaarten van Telkom zijn te verkrijgen van vijftien, twintig, vijftig, honderd en 200 Rand.

Mobiele telefoons
Wanneer je tijdens je vakantie naar Zuid-Afrika veel op pad bent, is een mobiele telefoon niet alleen handig, maar ook verstandig. Het mobiele telefoonnetwerk in Zuid-Afrika is met uitzondering van enkele vergeten plaatsen in de bush goed. De drie grote providers: Vodacom, MTN en Cell C.

Wanneer je jouw mobiele telefoon van huis meeneemt naar je reis vakantie in Zuid-Afrika, is het belangrijk dat je een SIM-kaart van een van deze providers in je mobieltje installeert. Waarschijnlijk bel je dan tegen een lager tarief. In Zuid-Afrika is ook het alternatief om goedkoop een mobiele telefoon te huren maar het bellen ermee is wel duur.

E-mail en Internet
In bijna heel Zuid-Afrika is het mogelijk om te internetten.
Je vind internetcafés in elke (middel) grote stad in Zuid-Afrika en ook in veel hotels is het mogelijk om het thuisfront per e-mail op de hoogte te houden van je spannende avonturen. Voor ongeveer 25 Rand per uur (iets meer dan drie euro) kun je gebruik maken van internet.

Post
Een brievenbus in Zuid-Afrika is te herkennen aan het rode, ronde uiterlijk. In Zuid-Afrika vind je voornamelijk postkantoren in het centrum van de stad en deze zijn doordeweeks meestal van 8.00 tot 16.30 en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 geopend.

Er zijn ook postnetkantoren die in Zuid-Afrika meestal in een winkelcentrum liggen en zijn over het algemeen langer geopend dan standaard postkantoren. Je kunt er (belangrijke) e-mailtjes versturen en leveren ook koeriersdiensten en fax verzendingen.

Een brief zal zeven tot tien dagen onderweg zijn, hier betaal je 1,70 Rand voor in Zuid-Afrika. Pakketjes zijn een stuk duurder en voor luchtpost betaal je vier Rand. Het is ook mogelijk om post uit Nederland op te halen op een postkantoor in Zuid-Afrika. Identificatie is een vereiste als je de post komt ophalen.

Kranten en tijdschriften
De Zuid-Afrikaanse kranten lijken erg veel op Britse kranten en worden meestal uitgegeven in het Engels of Afrikaans. Naast de zaterdag- en zondag edicites zijn er ook ochtend- en avondkranten te krijgen. Je hoeft in de grotere steden van Zuid-Afrika dus niet bang te zijn om actualiteiten mis te lopen. Het Getaway Magazine is handig voor de rondtrekkende backpacker in Zuid-Afrika, met nuttige reisinformatie. Op Internet zijn ook populaire tijdschriften te vinden (The Online Mail & Guardian).

Deel dit met anderen!
 • digg Communicatie in Zuid Afrika
 • delicious Communicatie in Zuid Afrika
 • facebook Communicatie in Zuid Afrika
 • twitter Communicatie in Zuid Afrika
 • googlebookmark Communicatie in Zuid Afrika
 • addtofavorites Communicatie in Zuid Afrika
 • email link Communicatie in Zuid Afrika
 • hyves Communicatie in Zuid Afrika
 • linkedin Communicatie in Zuid Afrika
 • googlebuzz Communicatie in Zuid Afrika
 • live Communicatie in Zuid Afrika
 • rss Communicatie in Zuid Afrika

Laat een bericht achter

top