Kenia

Top 5 Afrika reisaanbieders Top 5 reizen naar Kenia Top 5 Safari rondreizen Afrika
1. Beleefafrika.nl 1. € 1239 Kenia Wildlife 1. € 695. – 9 dagen – Zuid Afrika
2. LuxeSafariAfrika.nl 2. € 2750 rondreis Kenia & Tanzania 2. € 1595 – 21 dagen – Namibëé
3. Safari-in-Afrika.nl 3. € 2998 Familiereis Kenia 3. € 1595 – 21 dagen – Zambia
4. BestofZuidAfrika.nl 4. €2898 Familiereis Kenia 4. € 1545 – 14 dagen – Botswana
5. ZuidAfrikaOnline.nl 5. €2898 Kenia & Tanzania 5. € 1045 – 13 dagen – Zuid AfrikaVerplichte vaccinaties Kenia
Gele koorts vaccinatie: alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Kenia binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Aanbevolen inentingen Kenia
DTP (Difertie, Tetanus en Polio) : altijd aangeraden.

Hepatitis A (besmettelijke geelzucht): altijd aangeraden.

Langer dan 3 maanden op reis
Hepatitis B
Rabies (hondsdolheid)
Tuberculose
Buiktyfus

(soms worden bovengenoemde vaccinaties ook aangeraden bij een korter verblijf in Kenia)

Een vaccinatie tegen meningitis wordt voor een reis naar het noordwesten van Kenia aangeraden. Deze vaccinatie wordt aangeraden bij een reis van zes weken (of langer) of bij nauw contact met de plaatselijke bevolking tijdens je reis in het noordwesten van Kenia. Het vaccinatie advies geldt in de rest van Kenia, tijdens een verblijf van langer dan zes maanden, in combinatie met contact met de plaatselijke bevolking in Kenia.

Kenia malaria preventie
Malaria komt overal in Kenia voor, daarom raden wij je aan om malariatabletten te gebruiken en een afspraak te maken met de ggd om te bepalen welke middelen geschikt zijn voor jou. Anti-muggenmaatregelen zijn ook erg belangrijk in dit soort gebieden in Botswana.
Meestal steken malariamuggen ‘s avonds, ‘s nachts en s‘ ochtends. Je kunt de kans op malaria tijdens een reis naar Botswana, verminderen door lange mouwen en broekspijpen te dragen. Een insectenwerend middel met DEET wordt door ons aangeraden, net zoals een muskietennet. Krijg je koorts tijdens of na een verblijf in een malariagebied in Botswana, dan is het erg belangrijk om binnen 24 uur naar een arts te gaan.

Hieronder staat een malariakaart van Kenia

malariakaart kenia 232x300 Kenia

Overige gezondheidsrisico’s Kenia
Tijdens een reis naar Kenia kun je reizigersdiaree krijgen, maar ook schistosomiasis (bilharzia), dengue en filariasis komen voor in Kenia.

Praktische informatie over inentingen in Kenia

DTP-inenting
Deze inenting geeft een bescherming van tien jaar. Het beste is om deze DTP inenting een tot twee weken voor je reis naar Kenia te halen, maar ze kunnen ook last-minute worden gegeven.

Inenting tegen hepatitis A
Deze inenting geeft een bescherming van een tot drie jaar, maar zodra je deze herhaalt geeft dat een bescherming van 25 jaar. Het verstandigst is om deze inentingen minimaal twee weken voor je reis naar Kenia te halen, maar ook deze inentingen kunnen last-minute worden gegeven.

Vaccinatie tegen buiktyfus
Deze inenting geeft een bescherming van drie jaar (gedeeltelijk). Het verstandigst is om deze inenting minimaal twee weken voor je reis naar Kenia te halen.

Inenting tegen gele koorts
Deze inenting geeft tien jaar bescherming. Je kunt deze inenting het beste minimaal tien dagen voor je reis naar Kenia halen.

Hepatitis B inentingen
De bescherming van deze inenting is levenslang, maar je hebt drie vaccinaties nodig. Met deze inentingen kun je het beste minimaal zeven maanden voor je reis naar Kenia beginnen met de vaccinaties. Mocht je een maand van te voren pas beginnen dan kun je nog twee vaccinaties krijgen. Deze inentingen geven dan wel een minder goede bescherming dan wanneer je alle drie de inentingen haalt.

Vaccinatie tegen tuberculose
De inentingen geven een levenslange bescherming, maar met deze inentingen ben je niet voor alle soorten tuberculose levenslang beschermd. Je kunt deze inenting het beste minimaal zes weken voor je reis naar Kenia halen.

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Deze inenting bestaat uit drie inentingen met daartussen één en drie tot vier weken. Als je deze drie inentingen hebt gehaald ben je twee jaar beschermd. Je kunt het beste acht weken voor je reis naar Kenia met de inentingen beginnen.

Inenting tegen meningitis
Deze inenting geeft drie jaar bescherming, je kunt deze het beste minimaal tien dagen voor je reis naar Kenia halen.

Voor meer informatie: ggd.nl

Deel dit met anderen!
 • digg Kenia
 • delicious Kenia
 • facebook Kenia
 • twitter Kenia
 • googlebookmark Kenia
 • addtofavorites Kenia
 • email link Kenia
 • hyves Kenia
 • linkedin Kenia
 • googlebuzz Kenia
 • live Kenia
 • rss Kenia
top