Namibië

Verplichte vaccinaties Namibië
Gele koorts vaccinatie: alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Namibië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Aanbevolen inentingen Namibië
DTP (Difertie, Tetanus en Polio) : altijd aangeraden.

Hepatitis A (besmettelijke geelzucht): altijd aangeraden.

Langer dan 3 maanden op reis
Hepatitis B
Rabies (hondsdolheid)
Tuberculose
Buiktyfus

(soms worden bovengenoemde vaccinaties ook aangeraden bij een korter verblijf in Namibië)

Een vaccinatie tegen meningitis wordt voor een reis in het grensgebied met Angola aangeraden, bij een verblijf van langer dan zes maanden, in combinatie met contact met de plaatselijke bevolking.

Namibië malaria preventie
Malaria komt in Namibië voor, daarom raden wij je aan om malariatabletten te gebruiken en een afspraak te maken met de ggd om te bepalen welke middelen geschikt zijn voor jou. Anti-muggenmaatregelen zijn ook erg belangrijk in dit soort gebieden in Namibië.
Meestal steken malariamuggen ‘s avonds, ‘s nachts en s‘ ochtends. Je kunt de kans op malaria tijdens een reis naar Namibië, verminderen door lange mouwen en broekspijpen te dragen. Een insectenwerend middel met DEET wordt door ons aangeraden, net zoals een muskietennet. Krijg je koorts tijdens of na een verblijf in een malariagebied in Namibië, dan is het erg belangrijk om binnen 24 uur naar een arts te gaan.

Hieronder staat een malariakaart van Namibië

SXrqonBfUM 239x300 Namibië

Overige gezondheidsrisico’s Namibië
Tijdens een reis naar Namibië kun je reizigersdiaree krijgen, maar ook schistosomiasis (bilharzia), dengue en filariasis komen voor in Namibië.

Praktische informatie over inentingen in Namibië

DTP-inenting
Deze inenting geeft een bescherming van tien jaar. Het beste is om deze DTP inenting een tot twee weken voor je reis naar Namibië te halen, maar ze kunnen ook last-minute worden gegeven.

Inenting tegen hepatitis A
Deze inenting geeft een bescherming van een tot drie jaar, maar zodra je deze herhaalt geeft dat een bescherming van 25 jaar. Het verstandigst is om deze inentingen minimaal twee weken voor je reis naar Namibië te halen, maar ook deze inentingen kunnen last-minute worden gegeven.

Vaccinatie tegen buiktyfus
Deze inenting geeft een bescherming van drie jaar (gedeeltelijk). Het verstandigst is om deze inenting minimaal twee weken voor je reis naar
Namibië te halen.

Inenting tegen gele koorts
Deze inenting geeft tien jaar bescherming. Je kunt deze inenting het beste minimaal tien dagen voor je reis naar Namibië halen.

Hepatitis B inentingen
De bescherming van deze inenting is levenslang, maar je hebt drie vaccinaties nodig. Met deze inentingen kun je het beste minimaal zeven maanden voor je reis naar
Namibië beginnen met de vaccinaties. Mocht je een maand van te voren pas beginnen dan kun je nog twee vaccinaties krijgen. Deze inentingen geven dan wel een minder goede bescherming dan wanneer je alle drie de inentingen haalt.

Vaccinatie tegen tuberculose
De inentingen geven een levenslange bescherming, maar met deze inentingen ben je niet voor alle soorten tuberculose levenslang beschermd. Je kunt deze inenting het beste minimaal zes weken voor je reis naar
Namibië halen.

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Deze inenting bestaat uit drie inentingen met daartussen één en drie tot vier weken. Als je deze drie inentingen hebt gehaald ben je twee jaar beschermd. Je kunt het beste acht weken voor je reis naar
Namibië met de inentingen beginnen.

Inenting tegen meningitis
Deze inenting geeft drie jaar bescherming, je kunt deze het beste minimaal tien dagen voor je reis naar Namibië halen.

Voor meer informatie: ggd.nl

Deel dit met anderen!
 • digg Namibië
 • delicious Namibië
 • facebook Namibië
 • twitter Namibië
 • googlebookmark Namibië
 • addtofavorites Namibië
 • email link Namibië
 • hyves Namibië
 • linkedin Namibië
 • googlebuzz Namibië
 • live Namibië
 • rss Namibië
top