Tanzania

Verplichte vaccinaties Tanzania
Gele koorts vaccinatie: alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Tanzania binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Als je naar Zanzibar gaat is een cholerastempel verplicht.


Aanbevolen inentingen Tanzania

DTP (Difertie, Tetanus en Polio) : altijd aangeraden.

Hepatitis A (besmettelijke geelzucht): altijd aangeraden.

Gele koorts: altijd aangeraden.

Langer dan 3 maanden op reis
Hepatitis B
Rabies (hondsdolheid)
Tuberculose
Buiktyfus

(soms worden bovengenoemde vaccinaties ook aangeraden bij een korter verblijf in Tanzania)

Een vaccinatie tegen meningitis wordt voor een reis naar Tanzania aangeraden, bij een verblijf van langer dan zes maanden, in combinatie met contact met de plaatselijke bevolking.

Tanzania malaria preventie
Malaria komt in Tanzania voor, daarom raden wij je aan om malariatabletten te gebruiken en een afspraak te maken met de ggd om te bepalen welke middelen geschikt zijn voor jou. Anti-muggenmaatregelen zijn ook erg belangrijk in dit soort gebieden in Tanzania.
Meestal steken malariamuggen ‘s avonds, ‘s nachts en s‘ ochtends. Je kunt de kans op malaria tijdens een reis naar Tanzania, verminderen door lange mouwen en broekspijpen te dragen. Een insectenwerend middel met DEET wordt door ons aangeraden, net zoals een muskietennet. Krijg je koorts tijdens of na een verblijf in een malariagebied in Tanzania, dan is het erg belangrijk om binnen 24 uur naar een arts te gaan.

Hieronder staat een malariakaart van Tanzania

tanzania malariakaart 243x300 Tanzania

Overige gezondheidsrisico’s Tanzania
Tijdens een reis naar Tanzania kun je reizigersdiaree krijgen, maar ook schistosomiasis (bilharzia), dengue en filariasis komen voor in Tanzania.

Praktische informatie over inentingen in Tanzania

DTP-inenting
Deze inenting geeft een bescherming van tien jaar. Het beste is om deze DTP inenting een tot twee weken voor je reis naar Tanzania te halen, maar ze kunnen ook last-minute worden gegeven.

Inenting tegen hepatitis A
Deze inenting geeft een bescherming van een tot drie jaar, maar zodra je deze herhaalt geeft dat een bescherming van 25 jaar. Het verstandigst is om deze inentingen minimaal twee weken voor je reis naar Tanzania te halen, maar ook deze inentingen kunnen last-minute worden gegeven.

Vaccinatie tegen buiktyfus
Deze inenting geeft een bescherming van drie jaar (gedeeltelijk). Het verstandigst is om deze inenting minimaal twee weken voor je reis naar Tanzania te halen.

Inenting tegen gele koorts
Deze inenting geeft tien jaar bescherming. Je kunt deze inenting het beste minimaal tien dagen voor je reis naar Tanzania halen.

Hepatitis B inentingen
De bescherming van deze inenting is levenslang, maar je hebt drie vaccinaties nodig. Met deze inentingen kun je het beste minimaal zeven maanden voor je reis naar Tanzania beginnen met de vaccinaties. Mocht je een maand van te voren pas beginnen dan kun je nog twee vaccinaties krijgen. Deze inentingen geven dan wel een minder goede bescherming dan wanneer je alle drie de inentingen haalt.

Vaccinatie tegen tuberculose
De inentingen geven een levenslange bescherming, maar met deze inentingen ben je niet voor alle soorten tuberculose levenslang beschermd. Je kunt deze inenting het beste minimaal zes weken voor je reis naar Tanzania halen.

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Deze inenting bestaat uit drie inentingen met daartussen één en drie tot vier weken. Als je deze drie inentingen hebt gehaald ben je twee jaar beschermd. Je kunt het beste acht weken voor je reis naar Tanzania met de inentingen beginnen.

Inenting tegen meningitis
Deze inenting geeft drie jaar bescherming, je kunt deze het beste minimaal tien dagen voor je reis naar Tanzania halen.

Voor meer informatie: ggd.nl

Deel dit met anderen!
 • digg Tanzania
 • delicious Tanzania
 • facebook Tanzania
 • twitter Tanzania
 • googlebookmark Tanzania
 • addtofavorites Tanzania
 • email link Tanzania
 • hyves Tanzania
 • linkedin Tanzania
 • googlebuzz Tanzania
 • live Tanzania
 • rss Tanzania
top